Gratis verzending vanaf €100,-
Wij specialiseren ons in machinaal borduren. Doet de machine dan al het werk? Het tegendeel is immers waar.

Veel mensen denken bij borduren aan hoe het vroeger was, met de hand ‘naaien’ op een stuk textiel in een daarvoor voorziene ring. Natuurlijk ben je met deze methode beperkt en ben je voor één item lang aan het werk.

Waar wij ons in specialiseren is machinaal borduren. Het woord zegt het zelf, borduren met een machine. Alleen, doet dan al de machine het werk? Ik hoor je al denken ‘Dat is handig, moet je zelf niets meer doen.’ Het tegendeel is immers waar.

Ik laat je graag zien welke stappen ik doorloop voor jouw gepersonaliseerde spulletjes jouw kant uit komen.

Brunetti-Productions-5386

Design of ontwerp

Alles start op de computer. Het gekozen ontwerp wordt gemaakt op het daarvoor voorziene programma. Hier kan ik spelen met de lettertypes en het gewenste ontwerp realiseren. Wanneer het ontwerp klaar is, wordt dit doorgestuurd naar de borduurmachine, die het dan op zijn beurt later zal borduren.

Opspannen

Het bestelde item moet voorbereid worden voor dit kwaliteitsvol gepersonaliseerd kan worden.

Hier gaan enkele stappen aan vooraf:
We starten met het opspannen van het item. Een magnetische ring houdt het item mooi strak opgespannen en op zijn positie.

2.Opspannen
3.Versteviging

Versteviging

Wanneer het item opgespannen is, moeten we zorgen voor 1 en soms 2 soorten verstevigingmateriaal. Elk item heeft scheurvlies aan de achterzijde. Enkele stoffen als badstoffen etc. moeten ook vooraan worden voorzien zodat de fijne haartjes niet door het borduursel heen komen.

Machine aan het werk

Dan is het de beurt aan de borduurmachine. Of toch bijna… Ik zet het juiste ontwerp klaar op het schermpje van de machine. Hier stel ik ook de gekozen borduurkleur in en zoek naar de juiste positie/plaats van het ontwerp t.o.v. het opgespannen item.

Borduren maar!

4.Machine instellen
9.Versteviging verwijderen2

Slot

Na het borduren haal ik het item uit de ring. De nog zichtbare versteviging wordt na het borduren verwijderd, terwijl het onzichtbare blijft zitten onder het borduursel.

Afwerking

Uiteraard wordt alles mooi opgevouwen na het doorlopen van het borduurproces, waarna elk item wordt voorzien van een Little Steps tag.

witte gepersonaliseerde tetra doek geborduurd met naam
snelle verzending

Versturen

Jouw bestelling maken doen we met liefde. Deze bestelling willen we dan ook mooi en veilig versturen. We denken hierover telkens goed na en doen dit dan ook met de grootste zorg.

Delicate producten zoals een houten naam (linkje) worden eerst verpakt in noppenfolie voor we over gaan tot het inpakken. Bescherming is belangrijk, al wil het oog ook wat. Daarnaast versturen we elke bestelling in een doos(je) zo goed mogelijk aangepast aan het volume van jouw bestelling.

Gerelateerde onderwerpen

Borduurkleuren

Al onze artikelen worden geborduurd met hoogwaardige borduurgaren van het merk Madeira. We hebben een ruim en zorgvuldig uitgekozen assortiment aan kleuren beschikbaar.

Verder lezen

Taarttoppers

De taarttoppers krijgen een voedselveilige coating die het hout omhult, waardoor er geen contact is tussen hout en voeding.

Verder lezen